VÄVKURS våren 2022

Textilkonst har fått ett uppsving och finns representerad på några av landets främsta gallerier och muser, på Liljevalchs vårsalong 2022 kan man till exempel beundra broderi, väv och quilt-kollage.

Centrum för gamla textila tekniker drar nu igång  vårterminenens kursprogram. Kom och och låt dig inspireras och var kreativ under kunnig ledning!

Vi startar vårterminen den 22 februari 2022  kl 10 och fortsätter 9 gånger. Kursledare är Margareta Hjorth.

Vi har haft vävkurser sedan hösten 2015 och en mängd vackra vävar har det blivit. Våra första entusiastiska nybörjare vävde halsdukar, ponchos, trasmattor och löpare. På Facebook, Centrum för gamla textila tekniker, finns ett bildgalleri som ger en föreställning om mångfalden.

Vi vänder oss till nybörjare såväl som till mer erfarna vävare. Hittills har vi haft kurser under nio terminer. Vi har fem vävstolar. Somliga deltagare har varit med från starten och började då med att väva halsdukar och plädar i ullgarn från gårdens gotlandsfår. i har börjat med ripsväv i vackra röda nyanser. I en vävstol växer sakta men säkert en gardin i Skarhults eller snarare Stjärnhovs myggtjäl fram. Sedan har det som framgår ovan,  blivit både trasmattor, löpare, möbeltyg, gardiner mm i olika tekniker. Vi har bytt ut två vävstolar.

Vad vill du väva?

Vävstugan disponeras av deltagarna fritt efter önskemål för eget arbete.

Senare i vår kan det bli en ny kurs.

Det finns många vävstolar att hämta gratis i landet just nu. Du kan lära dig ”hur man gör” hos oss för att sedan klara dig på egen hand.

Kostnad för kursen: Anmälan bekräftas genom att 1800 kr betalas till Swish 0723867713 eller bankgiro 5083-205. Uppge namn och kurs.

Kontakt: Carin Adlercreutz tel 072-3867713  eller carin.adlercreutz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *